Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

DUB INC Summer Tour 2015
Opening acts: Κακό Συναπάντημα (full band), TJR  

+many more guests...

  οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Μύλος Open-air stage (Αν. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη)
Τηλ. πληροφοριών: 2310533533

 

 Η κορυφαία μπάντα της παγκόσμιας world reggae μουσικής σκηνής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη καλοκαιρινή open-air εμφάνισή της στην πόλη. Οι Γάλλοι DUB INC, για πολλούς το καλύτερο reggae συγκρότημα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, έρχονται να μας χαρίσουν μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία, ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο reggae, dub, γαλλο-αλγερινό hip-hop και πολλά στοιχεία έθνικ μουσικής. Ετοιμαστείτε για μία από τις πιο εκρηκτικές live μπάντες που έχουν εμφανιστεί ποτέ στην χώρα μας, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της, στο πιο μεγάλο πάρτυ του φετινού καλοκαιριού το Σάββατο 20 Ιουνίου στο Open-air stage του Μύλου (Βαβυλωνία).

 

Τη συναυλία θα ανοίξει μουσικά το Κακό Συναπάντημα με όλη την μπάντα επί σκηνής (full band), ένα από τα καλύτερα reggae dub σχήματα της χώρας, μαζί με τον TJR στα decks, ενώ μετά το live θα ακολουθήσει after party. Μην το χάσετε!

 
Πληροφορίες για τα εισιτήρια
Προπώληση 13 & 16 ευρώ (μέχρι εξαντλήσεως) στα:
PUBLIC (κατάστημα Τσιμισκή και σε όλη την Ελλάδα)
Seven Spots (σε όλη την Ελλάδα)
Ιανός (καταστήματα Αριστοτέλους & Καλαμαριάς)
Ticket House (Μητροπόλεως 102)
Stereodisc (Αριστοτέλους 4)
Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα)
Neme Tattoo Studio (Βαζελώνος 25, Καλαμαριά)
Και διαδικτυακά στο viva.gr
Υπόλοιπα εισιτήρια / Ταμείο 19 ευρώ
  

 
  DUB INC – Η ιστορία ως τώρα...
Το συγκρότημα συστήνεται για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90, φέρνοντας μια πνοή φρέσκου αέρα στην τότε γαλλικής reggae dub σκηνή. Η μουσική τους είναι τόσο αυθεντική και χαρακτηριστική: με εμφανείς επιρροές από αφρικάνικους παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες, πολλά στοιχεία reggae, dub, hip hop, electro-dub και dancehall. Η μπάντα κλείνει φέτος τα 18 χρόνια με πέντε studio album και με αμέτρητες εμφανίσεις σ' όλο τον κόσμο: από τη Γαλλία όπου θεωρούνται δίκαια πλέον ένα από τα σπουδαιότερα σύγχρονα συγκροτήματα κάθε είδους μουσικής, μέχρι τη Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Αμερική, Ινδία, Ρωσία κ.α. Το πρώτο τους άλμπουμ ‘Diversitè’ κυκλοφόρησε το 2003, ενώ καθιερώθηκαν με το ‘Dans le décor’ το 2005, στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους πιο σημαντικούς Γάλλους και διεθνείς reggae τραγουδιστές: Lyricson, Omar Perry, David Hinds (Steel Pulse) και φυσικά επιβεβαίωσαν τις φήμες ότι αποτελούν το καλύτερο συγκρότημα της γαλλικής reggae με το άλμπουμ ‘Afrikya’ το 2008 αλλά και το ‘Hors Controle’ το 2010. Κομμάτια όπως τα ‘Rudeboy’, ‘My Freestyle’, ‘Murderer’, ‘Day after day’ και πάρα πολλά άλλα αγαπήθηκαν και ήδη θεωρούνται κλασσικά. Τα συνεχόμενα εκρηκτικά live τους όλο αυτό το διάστημα δημιούργησαν τρομερό θόρυβο γύρω από το όνομά τους, καθολική αναγνώριση στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα οι συναυλίες τους να γίνονται sold-out πολύ γρήγορα στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους. Αποκορύφωμα της καριέρας τους η περσινή χρονιά με συνεχόμενα sold-out σε σχεδόν όλες τις εμφανίσεις τους και παρουσία σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ σαν headliners, καθώς και κυκλοφορία του τελευταίου καταπληκτικού τους άλμπουμ ‘Paradise’, ίσως του καλύτερου της πορείας τους μέχρι σήμερα και ενός από τα πιο σημαντικά της χρονιάς. Το 2015 στις αρχές Ιουνίου κυκλοφόρησαν το live album ‘Live at L’Olympia’, την ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσαν στο Παρίσι.


ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ
Οι Κακό Συναπάντημα άρχισαν να εξελίσσονται σε πολυμελή reggae-dub μπάντα από το 2004. Βασικό στοιχείο τους ο κοινωνικός - ελληνικός στίχος - συνέχεια της πορείας των (Ste & Northical) που ίδρυσαν το σχήμα το 2001.Ο αγγλικός στίχος εμπλούτισε αρκετά κομμάτια τους καθώς και οι επιρροές όλης της παρέας κάνοντας τον ήχο τους πολυμορφικό και πλέον χαρακτηριστικό. O ήχος των 80's, το hip-hop, οι dub τεχνικές, η μοντέρνα αλλά και παλιά roots reggae συνθέτουν τη μοναδική μουσική τους ταυτότητα. Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες χωριά και πόλεις της Eλλάδας ,έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και έχουν παίξει ως support σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής. Το 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο - πρώτο τους cd ως μπάντα με δικιά τους ανεξάρτητη παραγωγή το οποίο και εξαντλήθηκε, με κομμάτια που ακούστηκαν πολύ όπως τα Μπανανιά, Μεγάλο Αφεντικό , Απαγορεύεσαι , Sounds of the People κ.α. Το 2012 κυκλοφόρησε το cd ‘Pressureality’ - και αυτό ανεξάρτητα - περιλαμβάνοντας κομμάτια όπως τα Εγνατία, Sun, Δημοσιογράφοι, Βιογραφικό κ.α. Το τελευταίο άλμπουμ ‘Children’ κυκλοφόρησε τον Ιούλη του 2014 και διατίθεται σε επιλεγμένα δισκάδικα καθώς και στα live τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου