Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

CHRISTMAS SESSION - ROAD DUCK BAND- IRIE ACTION SOUND SYSTEM

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου

Quilombo Centro Cultural

Σερβίων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα

 

Οι Road Duck 

είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2009 από μια παρέα συμμαθητών με παραπλήσιες μουσικές καταβολές. Ξεκινώντας από αυτοσχεδιαστικά jam sessions, οι Road Duck επιχειρούν καταρχήν να πειραματιστούν με δικές

τους, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, παρά με διασκευές. Το 2011 αποφασίζουν να ηχογραφήσουν το δικό τους demo στη Steppa, του Sigmataf. Η πρώτη τους ηχογράφηση θα αποτελέσει και την πρώτη τους επαφή με τον μετρονόμο. Από τότε ακολούθησαν πολλές ακόμη εμφανίσεις σε γνωστούς χώρους της Αθήνας και σε φεστιβάλ σε όλη την χώρα.

Ο ήχος τους αποτελεί ένα συνδυασμό dub και reggae μουσικής με αρκετά στοιχεία post και ψυχεδέλειας. Αυτό, βέβαια, δεν αποτέλεσε ποτέ περιοριστικό παράγοντα ούτε για τις μουσικές επιρροές, ούτε για το μουσικό έργο του συγκροτήματος, το οποίο δε σταματάει να διαμορφώνεται. Εξάλλου, το κάθε μέλος συνεχίζει παράλληλα τις δικές του μουσικές αναζητήσεις, είτε αυτό έχει να κάνει με μουσικές σπουδές, είτε με προσωπικές μουσικές παραγωγές που αφορούν σε άλλα είδη. Η σχέση των Road Duck με τη μουσική εστιάζει περισσότερο στην αναζήτηση και τη διαδοχή συναισθημάτων. Η δυναμική τους βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και για αυτό διοργανώνουν και συμμετέχουν συχνά σε συλλογικά jam sessions, μυώντας νέα μέλη ακροατών στη μουσική διαδικασία.


Νικόλας Γιακουμής - φωνή, κιθάρα
Αργύρης Μπάλος - τύμπανα
Didi Kaleya - μπασο
Στέλιος Πετρουλάκης - κιθάρα
Αδάμ Παναγιωτάκης - σαξόφωνο
Βασίλης Κίτσος - ηχοληψία



IRIE ACTION SOUND SYSTEM

Η ομάδα του Irie action Sound System ξεκίνησε το 2005 (ως URM) να δημιουργεί το δικό της ηχοσύστημα από ηχεία φτιαγμένα στο χέρι.Απο το 2005 ως σήμερα έχει διοργανώσει και συμμετάσχει στις παρακάτω Reggae/Dub βραδυές με καλλιτέχνες απο Τζαμάικα και Ευρώπη καθώς και πολυάριθμες με εγχώριους.Tο 2009 κυκλοφόρησε την πρώτη μουσική παραγωγή σε 12'' βινύλιο με τίτλο ''love inna pollution'' με την συμμετοχή των Ranking joe,Ranking trevor και Fitta warri και τo 2010 την δεύτερη παράγωγη σε 10'' βινύλιο με τίτλο ''Zion march'' με την συμμέτοχη των Εarl Zero και Ranking forrest.

Διοργάνωση:

(URM) 2007 UWE BANTON (ΘΥΡΑ ΤΕΧΝΗΣ)
2007 EARL SIXTEEN (ΘΥΡΑ ΤΕΧΝΗΣ)
2008 U BROWN (JASMIN)
(IRIE ACTION) 2009 MARLENE JOHNSON (ART HOUSE)
2009 HORACE MARTIN (ART HOUSE)
2010 EARL SIXTEEN (ΜΥΓΑ)
2012 KING SHILLOH (ΑΝ CLUB)


Συμμετοχή:

2008 THE SUNSHINE REGGAE FESTIVAL (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ,ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)
2009 THE SUNSHINE REGGAE FESTIVAL (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ,ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)
2009 B-FEST (ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ)
2010 B-FEST (ΚΑΛΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ)
2011 SUNSHINE REGGAE CONCERT (GAGARIN)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου