Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Road Duck Live at Red Sea with Twinsanity / Billy Ova & Bluez

Παρασκευή 24 Ιουνίου


Red Sea Reggae House - Official

Potamianou 23, Ilisia,   Αθήνα

 

  Οι Road Duck είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2009 από μια παρέα συμμαθητών με παραπλήσιες μουσικές καταβολές. Ξεκινώντας από αυτοσχεδιαστικά jam sessions, οι Road Duck επιχειρούν καταρχήν να πειραματιστούν με δικές
τους, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, παρά με διασκευές. Το 2011 αποφασίζουν να ηχογραφήσουν το δικό τους demo στη Steppa, του Sigmataf. Η πρώτη τους ηχογράφηση θα αποτελέσει και την πρώτη τους επαφή με τον μετρονόμο. Από τότε ακολούθησαν πολλές ακόμη εμφανίσεις σε γνωστούς χώρους της Αθήνας και σε φεστιβάλ σε όλη την χώρα.
Ο ήχος τους αποτελεί ένα συνδυασμό dub και reggae μουσικής με αρκετά στοιχεία post και ψυχεδέλειας. Αυτό, βέβαια, δεν αποτέλεσε ποτέ περιοριστικό παράγοντα ούτε για τις μουσικές επιρροές, ούτε για το μουσικό έργο του συγκροτήματος, το οποίο δε σταματάει να διαμορφώνεται. Εξάλλου, το κάθε μέλος συνεχίζει παράλληλα τις δικές του μουσικές αναζητήσεις, είτε αυτό έχει να κάνει με μουσικές σπουδές, είτε με προσωπικές μουσικές παραγωγές που αφορούν σε άλλα είδη. Η σχέση των Road Duck με τη μουσική εστιάζει περισσότερο στην αναζήτηση και τη διαδοχή συναισθημάτων. Η δυναμική τους βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και για αυτό διοργανώνουν και συμμετέχουν συχνά σε συλλογικά jam sessions, μυώντας νέα μέλη ακροατών στη μουσική διαδικασία.

Νικόλας - φωνή, κιθάρα
Αργύρης - τύμπανα
Στέφανος - μπάσο
Στέλιος - κιθάρα
Αδάμ - σαξόφωνο
Bluez - ηχοληψία
Boz - Φωνη

https://www.facebook.com/Road-Duck-133080843410421/?fref=ts

Οι Twinsanity αποτελούνται από τους Eyekonik (Ray Σδούκος) και Linkone (Γιάννης Σδούκος) και γεννήθηκαν στο Ashford, Surrey της Αγγλίας το 1993. Ένα χρόνο μετά, τα δύο αδέρφια μετακομίζουν στην Ελλάδα. Το 2007 υπήρξε η αρχική τους επαφή με την κουλτούρα του hip hop μέσα από τα πρώτα τους μουσικά ακούσματα και την ενασχόληση τους με το graffiti.
Το 2009 πραγματοποιούν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στο Λαύριο, τραγουδώντας ελληνικό και αγγλικό στίχο. Τα επόμενα χρόνια ακολουθούν street performances σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Καπνικαρέα, πλατεία Μοναστηρακίου κ.α.) και πειραματισμός με hip hop και roots reggae μουσικές με συμμετοχή φυσικών μουσικών οργάνων, οδηγώντας το συγκρότημα στο να αρχίσει να διαμορφώνει τη μουσική του ταυτότητα.
Το 2013, σε ένα jam του συγκροτήματος στο κέντρο της Αθήνας, προέκυψε η γνωριμία με τον Μελωδό (Αντρέα Κοτζαμάνη), ο οποίος τους κινητοποιεί να μπουν studio και τους φέρνει σε επαφή με τον Ταφ Λάθος και το Bashment Studio όπου ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια.
Τον Ιανουάριο του 2014 οι Twinsanity ενσωματώνονται στο Bashment Records και αρχίζουν να ηχογραφούν το πρώτο τους LP που θα τιτλοφορείται “The Quest”, έχοντας κυκλοφορήσει το single “Pollution City” σε παραγωγή Torpi (PRC).
Την άνοιξη του 2015, ξεχωρίζει η παρουσία τους στη συναυλία των Active Member στο πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» και η συμμετοχή τους στο tour της παρουσίασης δίσκου «Ελπίδα» του Ταφ Λάθος, σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, οι Twinsanity κυκλοφόρησαν σε video clip το κομμάτι “Acid Rain” σε παραγωγή Phaser και το “Snakes and Ladders” σε παραγωγή B.D.Foxmoor (Active Member).
Θα παρουσιασουν τα κοματια τους απο το πρωτο τους album με τιτλο The Quest.
Επιρροές: UK Hip Hop, 90s Hip Hop, Dub Reggae, Jazz, Blues, Roots Reggae

https://www.facebook.com/twinsanitycrew/?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου